Naturforhold og trædesten til pædagogik for bæredygtighed i dagtilbud - Husted, Mia; Madsen, Katrine Dahl; Jørgensen, Nanna Jordt (Forskning i Pædagogers Profession og Uddannelse, 2024)
Artiklen viser hvordan dominerende kulturelle forestillinger om børn og natur kan udgøre en barriere for hvem der inviteres til hvad, når der arbejdes med naturpædagogik i dagtilbud. Artiklen viser også, at undersøgende og inddragende tilgange til steder, naturforhold og deltagelse kan udvide mulighederne for at naturpædagogik kan udgøre en trædesten til pædagogik for bæredygtighed. Abstract Nature relations and steppingstones for early childhood pedagogy for sustainability The article demonstrates how dominant cultural perceptions of children and nature may constitute a barrier in relation to who is invited to participate in what when working with nature pedagogy in early childhood settings. The article also shows that exploratory and inclusive approaches to places, nature relations, and participation can expand the possibilities for nature pedagogy to serve as a steppingstone towards pedagogy for sustainability.