Historiske væve i danske museumssamlinger - Brandstrup, Katrine Vestergaard; Krøner, Ditte; Lundholm, Flemming (Dragtjournalen, 2025)
Historiske væve i danske museumssamlinger Af Kathrine Vestergaard Brandstrup, Ditte Kröner og Flemming Lundholm Artiklen omhandler projektet Red Vævens arbejde med 6 danske museumssamlinger, hvor vævene er gennemgået, målt op, fotograferet og aftegnet og derefter typologiseret. Dette er første del af et større arbejde med at indsamle viden om dansk vævekultur før industrialiseringen. Historic looms in Danish museum collections By Kathrine Vestergaard Brandstrup, Ditte Kröner og Flemming Lundholm The article describes the project Red Væven's work with 6 Danish museum collections, where the looms have been examined, measured, photographed and traced and then typologised. This is the first part of a larger project to gather knowledge about Danish weaving culture before the industrialisation.