En ridderkvinde i sygeplejerkofte - Toftgaard-Hansen, Anna (Dragtjournalen, 2024)
Resumé En ridderkvinde i sygeplejerskekjole "En ridderkvinde i sygeplejerskekjole" er en kollektion af 5 outfits designet af tøjdesigner Anna Toftgaard-Hansen fra Sydslesvig. Kollektionen er baseret på historier fra det danske mindretal syd for den dansk-tyske grænse, og i særdeleshed kvinderne i det danske mindretal og deres livsstil, der var i opposition til det tyske samfund i årene 1864-1945. Kollektionen udgør Anna Toftgaard-Hansens bacheloropgave i tøjdesign, som hun afsluttede i januar 2023 på 'Hochschule Hannover' i Hannover, Tyskland. Abstract A knightly woman in a nurse’s gown “A knightly woman in a nurse’s gown” is a collection of 5 outfits designed by clothing designer Anna Toftgaard-Hansen from South Schleswig. The collection is based on stories from the Danish minority south of the Danish-German border, and in particular the women of the Danish minority and their lifestyles that were in opposition to the German society in the years 1864-1945. The collection constitutes Anna Toftgaard-Hansen’s bachelor thesis in clothing design, which she completed in January 2023 at the ‘Hochschule Hannover’ in Hannover, Germany.