Udtryk og indtryk: Forskning i tekstiler uden proveniens - Kragelund, Minna (Dragtjournalen, 2024)
Fælles for tekstilerne i studiesamlingen på Holbæk museum er, at de ofte ikke har nogen proveniens, hvilket er vigtigt for at museerne vil hjemtage dem til deres samlinger. Hvad kan sådanne tekstiler så bruges til? Minna Kragelund giver et godt bud fra sin forskning på, hvordan man kan forske i tekstiler uden proveniens. Common to the textiles in the study collection of Holbæk is that they often have no provenance, which is important for museums to repatriate them to their collections. So what can such textiles be used for? Minna Kragelund gives a good suggestion from her research on how to research in textiles without provenance.