Flamske huer og dansk dragt: Regional dragt og udenlandsk konsum omkring Øresund i 1500-tallet - Dahl, Camilla Luise (Dragtjournalen, 2024)
Camilla Luise Dahl går tæt på 1500-tallets kilder fra Øresundsområdet for at se på regionale forskelle i klædedragten. Efter reformationen i 1536 blev dansk klædedragt vigtigt for at distancere sig fra alt katolsk. Udenlandske kvinder fik dog lov til at bære dragtdele, især hovedbeklædning, fra deres hjemland. Camilla Luise Dahl takes a close look at 16th-century sources from the Øresund region to examine regional differences in dress. After the Reformation in 1536, Danish dress became important to distance themself from all things Catholic. However, foreign women were allowed to wear costume pieces, especially headdresses, from their home country.