Husflid og kniplinger som udtryk for et dansk sindelag - Horn, Anne Stubbe (Dragtjournalen, 2024)
Anne Stubbe Horn bringer os tæt på sin mormor Anna Kjems, der aktivt, via håndarbejde, arbejdede for danskheden i Sydslesvig. Anna Kjems kom selv fra Nordslesvig, hvor hun var født i 1893 og som dansksindet havde oplevet tysk undertrykkelse. Derfor flyttede hun med sin mand til Sydslesvig efter genforeningen, hvor hun havde et langt og aktivt liv med at udbrede dansk håndarbejde og husflid. Anne Stubbe Horn brings us close to her grandmother Anna Kjems, who actively promoted Danishness in South Schleswig through handicrafts and needlework. Anna Kjems herself came from North Schleswig, where she was born in 1893 and as a Dane had experienced German oppression. She and her husband moved to South Schleswig after reunification of North Schleswig with Denmark, where she had a long and active life spreading Danish needlework and handicrafts.