Synåle som kampmiddel 1860-1930: Om at finde en særlig dansk stil i broderiet - Rykind-Eriksen, Kirsten (Dragtjournalen, 2024)
Kirsten Rykind-Eriksen beretter fra sin forskning om, hvorfor det blev vigtigt i årene 1860- 1930 at finde en særlig dansk stil i broderiet, og hvordan det foregik. Det var især vigtigt efter 1864, hvor man i lyset af krigen og et stort mistet landområde, distancerede sig fra alt der var tysk, ved at fremhæve det særligt danske. Kirsten Rykind-Eriksen shares her research on why it was important in the years 1860-1930 to find a special Danish style in embroidery and how this was done. It was especially important after 1864, when a large area of land lost was lost in the war, they distanced themselves from everything that was German by emphasizing what was particularly Danish.